
Canan Karatay Açıkladı: O Ürünler Zehir Saçıyorlar!
Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kaju ve brezilya cevizi gibi kuruyemişlerin üzerine sıkılan bromür gazının tehlikelerine dikkat çekiyor.
Sağlıklı yaşam uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kaju gibi popüler kuruyemişlerin üzerine sıkılan bromür gazının tehlikelerine dikkat çekiyor. Bromür gazının, yurt dışından gelen besinlerin üzerine püskürtülerek küf oluşmasını engellediğini ifade eden Karatay, bu uygulamanın sağlık açısından riskli olduğunu vurguluyor. Özellikle brezilya cevizi ve kajunun bu gazla işlendiğini belirten Karatay, “Brezilya cevizi ve kaju çok tehlikeli. Ben daha bir tane yememişimdir.” şeklinde uyarıyor.Prof. Dr. Canan Karatay, bromür gazının insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini vurgulayarak, vatandaşları yerel ve mevsiminde üretilen ürünleri tercih etmeye çağırıyor. Bromür gazı kullanılan ürünlerin tüketiminin yerine, doğal ve sağlıklı alternatiflerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Karatay, “Mevsiminde ve yerel olarak tüketilen ürünler daha sağlıklıdır.” ifadelerini kullanıyor.Ünlü profesör, kajunun da bromür gazı ile işlendiğini ve bu nedenle tüketilmesinin riskli olduğunu belirtiyor. “Brezilya cevizi çok tehlikeli. Kaju dedikleri o da çok tehlikeli hep yurtdışından geliyor. Dışarıdan geldiği için ilaçlı hepsi tabii ki de çok tehlikeli. Ben daha bir tane yememişimdir. Fındık fıstık varken niye onu yiyeyim? Ceviz varken memleketimde niye onu yiyeyim…” şeklinde konuşan Karatay, sağlık açısından doğal ve yerel ürünleri tercih etmenin önemini vurguluyor.