
Gündem
Çan’ın Köylerinde Patates ve Soğan Ekimi Başladı
Çan'ın sıcak ve güneşli günlerinden faydalanan köylüler, sofraların vazgeçilmez lezzetleri olan soğan ve patates için tarlalarda yoğun bir ekim çalışmasına girişti.
Çan’ın sıcak ve güneşli günlerini değerlendiren köylü vatandaşlar, sofraların vazgeçilmez lezzetleri soğan ve patates için tarlalarda hummalı bir ekim çalışmasına başladı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, köylerde yazlık sebzelerin yetiştirilmesi için toprağı ısıttı.
Güzel havayı fırsat bilen köylüler, topraklarına soğan ve patates tohumlarını atmaya başladı. Bu uzun ömürlü sebzelerin hasadını yaklaşık 4-5 ay sonra gerçekleştirecek olan köylüler tarlalardaki sebze ekim çalışmalarının ardından ‘sıcaklıkları fırsat bilerek ekimlerimizi gerçekleştirdik, toprak tam kıvamında. Bol bereketli olsun inşallah, artık hasadı bekleyeceğiz’ dedi.